. . . ............................................................................................................................................................................

10 Şubat 2012 Cuma

Nicki Minaj ve Illuminati

Nicki Minaj da Lady GaGa gibi bir anda ortaya çıkmış ve onun gibi tam anlamışla yeniden doğmuş biri.Lady GaGa gibi bir kaç yıl önce şimdiki moda ikonu görüntüsünden hiç bir eser olmayan biriyken bir anda ilginç bir karaktere büründü.
Önce Nicki Minaj'ın Super Bass videosunu inceleyip sonra çoklu kişilik-alt kişilik olayına bakıp  Monarch Projesine tekrar bi göz atacağız.

Video başlarken Minaj'ın gözleri kapalı Christina Aguilera'nın Not Myself Tonight klibindeki gibi bir anda bir sinyal gelmiş gibi açılıyor.

Sonra tek gözünü görerek videoya devam ediyoruz.Nicki'nin saçlarının yarısı pembe bunu da bi  kenara yazalım.Ardından Paralar, Barbie arabası, uçağı ve erkekleri görüyoruz.
Seks objesi olarak erkek?
Alışkın olduğumuz paralar arabalar ve seksi kızlardır değil mi .) ? Ama bu videoda seksi kadınların yerini seksi erkekler almış.Nicki Minajı nasıl insanlar takip ediyor diye bir baktım, Nicki'nin popsuna takmış büyük bir erkek topluluğu var.
Öha çok şaşırdım, gözünü kapamış.
Nicki Minajlar.
Evet şimdi Çoklu Kişilik konusuna girebiliriz.Pop Kültürün de tek göz olayı kadar tekrar edilen bir şey varsa oda bu alter ego-çoklu kişilik zımbırtısıdır.Daha önce Beyonce'nin alter egosu(alt kişilik) olan Sasha Fierce'den bahsetmiştik.Daha bir çok örnek verilebilir mesela Madonna'nın alter egosu Dita.
Nicki Minaj çoklu kişilik bozukluğunu açıkca anlatıyor tabii bozukluk olarak görmüyor .
Vikipediden minik değişiklerle kopyala yapıştır yapıyorum ne kadar hastalıklı olduğunu görün:
Minaj çocukluğu ve gençliğinde ailesiyle sık sık sorunlar yaşıyordu. Gerçek hayattaki sorunlarından kurtulmak için kendine karakterler oluşturur ve hayatını bunlarla devam ettirirdi.

New York dergisine konuşan Minaj, "Kavgalardan uzaklaşmak için, her zaman yeni bir insan olmayı hayal ederdim. "Cookie" benim ilk kimliğim olmuş ve onu uzun bir süre kullanmıştım. Daha sonra "Harajuku Barbie", sonra "Nicki Minaj" oldum. Fantezi benim gerçekliğim olmuştu."

Minaj'ın Alter Egoları-Büyük hali için tıkla.
Yeni albümü için Minaj "Roman Zolanski" isimli yeni bir alt kişilik oluşturdu. Örneğin Trey Songz'la birlikte söylediği "Bottoms Up" şarkısında, rap yapan "Nicki Minaj" değil; "ikiz kardeşi" Roman Zolanskiydi. Minaj'a göre, o onun içinde doğdu ve ne zaman sinirlenirse ortaya çıkıyor. Ayrıca onun içindeki bir şeytan olduğunu söyledi. Roman Eminem'in Slim Shady kimliği ile kıyaslandı. Öyle ki, Minaj ve Eminem, birlikte söyledikleri "Roman's Revenge" şarkısında bu kimlikleri kullandılar. Romanın "Martha Zolanski" isimli bir annesi var. Martha Zolanski, "Roman's Revenge" şarkısında ortaya çıktı. Martha "Moment 4 Life" klibinde Minaj'ın büyükannesi gibi gösteriliyor. Minaj, bu albümde hayranlarının Nicki, Roman ve Onika ile tanışacaklarını belirtti.
18 Kasım 2010'da Minaj "Nicki Teresa" adında yeni bir alt kimlik oluşturdu. Rengarenk eşarp giyerek hayranlarını New York şehrindeki Fuse studios'da The Garden of Dreams Foundation'de ziyaret etti. Minaj 6 Aralık 2010 tarihinde Lopez Tonight'a yeni bir görünümle, "Rosa" karakteriyle konuk oldu.

Roman Zolanski mi? Roman Polanski'ye bir gönderme olduğu ortada.Zolanski ile de Wizard of Oz arasında bir bağlantı kurulamaz mı, neden olmasın?

Yazı yarım biliyorum ama devam etmeyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder